

Pomidorowe love 🍅Tak w skrócie można określić dietę moich dzieci. Ta zupa ląduje u nas na stole regularnie i sama zjadam ją z dużą przyjemnością. Pomidorówka na bulionie warzywnym z dodatkiem miękkiego awokado i makaronu ryżowego. Pychota!
1. 700 gr passaty pomidorowej
2. 1l bulionu warzywnego
3. 2 ząbki czosnku
4. 1 łyżka ulubionego oleju do gotowania
5. 1 łyżeczka suszonego oregano
6. Sól pieprz do smaku
7. Pół łyżeczki brązowego cukru
8. Dojrzałe awokado (opcjonalnie)
9. Ugotowany wcześniej makaron ryżowy lub zwykły
10. Roślinna śmietanka lub zwykła kremówka
Podsmażam na oleju czosnek przeciśnięty przez praskę, dodaję passatę, bulion, oregano, cukier, szczyptę soli i pieprzu. Gotuję na wolnym ogniu 20 min. Przelewam do miseczki wyłożonej makaronem i alternatywnie dodaję wegańską śmietankę. Chętni mogą wkroić do zupy dojrzałe awokado.