Chciałabym Wam zaproponować przepis na krem z brokuł, ale nie taki zwyczajny, tylko doprawioną zaskakujący orientalnym składnikiem, a mianowicie świeżą kolendrą. Przyznaję, sama nie jestem wielką fanką brokuł. Mimo, iż uwielbiam niemal wszystkie warzywa, to jakoś z tymi brokułami zawsze mam problem. Mam dwa niezawodne przepisy na brokuły, które zasmakują niemal każdemu! Jednym z nich jest właśnie przepyszna zupa krem. Podana z czosnkowymi grzankami, chilli oraz szczyptą pistacji, smakuje wybornie!
Kroję cebulę na kostkę i podsmażam na oleju. Kiedy cebula się zrumieni, dodaję ziemniaczki, całość podsmażam krótką chwilę. Następnie dodaję brokuły pokrojone na mniejsze kawałki i całość zalewam bulionem. Zupę gotuję do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Na sam koniec, dodaję do zupy świeżą kolendrę i miksuję na gładki krem. Gotowe!