Czekoladowa owsianka

Owsianka to świetna alternatywa dla gotowych czekoladowych płatków śniadaniowych, które dzieci tak uwielbiają! Owsianka jest bogata w białko, aminokwasy, witaminy B1, B6 , oraz witaminy E stanowiąca silny przeciwutleniacz. Owies zawiera też substancje działające antydepresyjnie i likwidujące m.in. zły nastrój. Poprawia pamięć koncentrację, ułatwia przyswajanie wiedzy. 


Czas przygotowania 5min. 

Składniki:
Bezglutenowe płatki owsiane, 
Mleko roślinne,
Dwie łyżeczki zdrowej nutelli,
Opcjonalnie syrop klonowy oraz dowolnie wybrane orzechy, 
Sezonowe owoce.

Wykonanie:
Płatki zalewam mlekiem ( ilość składników w zależności od oczekiwanej ilości porcji. Ważne by dolać tyle mleka aby minimalnie pokryło płatki. Jeśli nalejecie za dużo mleka, płatki będą wodniste i jest duża szansa że się rozgotują). Dodaję dwie łyżki zdrowej nutelli (jedna łyżeczka na porcję), zagotowuję i gotowe. Po nałożeniu na talerz dekoruję wybranymi owocami i orzechami.

Oceń przepis

Kliknij na gwiazdki, żeby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Średnia ocena 0

Już głosowałeś!

Śledź nasz profil na instagramie!

instagram#foodieessentials