Desery

Wegańskie cytrynowe muffinki

Skąpane w słońcu cytrynowe muffinki, gotowe zaledwie w kilka chwil. Możecie je wyczarować z podstawowych produktów, które zawsze są pod ręką. Uwielbiam je z wegańską „filadelfią” lub po prostu posypane cukrem pudrem.

Wegańskie cytrynowe muffinki – Składniki 

Muffinki:

  1. 275 mąki;
  2. 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  3. 200 gr cukru;
  4. 200 ml oleju;
  5. 200 ml mleka roślinnego;
  6. 2 łyżki soku z cytryny;
  7. Skórka z połowy cytryny;
  8. Ekstrakt z wanilii.

Polewa:

  1. 1 opakowanie wegańskiego białego serka;
  2. 2-3 łyżki cukru pudru;

Wegańskie cytrynowe muffinki – Przygotowanie:

Nagrzewam piekarnik do 180 C. W dużej misce mieszam wszystkie suche składniki muffinek, następnie po kolei dodaję mokre składniki do suchych. Całość dokładnie mieszam. Uzupełniam foremki ciastem i piekę przez około 20 min. Gotowe!

Oceń przepis

Kliknij na gwiazdki, żeby ocenić!

Średnia ocena 5 / 5. Średnia ocena 1

Już głosowałeś!

Zapraszam Cię do polubienia mojego profilu na instagramie

instagram#foodieessentials