Przepisy Zupy

Wegański krem z brokuł, z zaskakującym twistem.

Chciałabym Wam zaproponować przepis na krem z brokuł, ale nie taki zwyczajny, tylko doprawioną zaskakujący orientalnym składnikiem, a mianowicie świeżą kolendrą. Przyznaję, sama nie jestem wielką fanką brokuł. Mimo, iż uwielbiam niemal wszystkie warzywa, to jakoś z tymi brokułami zawsze mam problem. Mam dwa niezawodne przepisy na brokuły, które zasmakują niemal każdemu!  Jednym z  nich jest właśnie przepyszna zupa krem. Podana z czosnkowymi grzankami, chilli oraz szczyptą pistacji, smakuje wybornie!

Składniki:

  1. 2 pęczki brokuł;
  2. 2-3  średniej wielkości ziemniaki;
  3. 1 cebula;
  4. 2l wywaru warzywnego;
  5. pęczek świeżej kolendry;
  6. łyżka oleju 
  7. sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Kroję cebulę na kostkę i podsmażam na oleju. Kiedy cebula się zrumieni, dodaję ziemniaczki, całość podsmażam krótką chwilę. Następnie dodaję brokuły pokrojone na mniejsze kawałki i  całość zalewam bulionem. Zupę gotuję do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Na sam koniec, dodaję do zupy świeżą kolendrę i miksuję na gładki krem. Gotowe! 

Oceń przepis

Kliknij na gwiazdki, żeby ocenić!

Średnia ocena 0 / 5. Średnia ocena 0

Już głosowałeś!

Śledź nasz profil na instagramie!

instagram#foodieessentials