Przepisy Zupy

Zupa pomidorowa

Pomidorowe love 馃崊Tak w skr贸cie mo偶na okre艣li膰 diet臋 moich dzieci. Ta zupa l膮duje u nas na stole regularnie i sama zjadam j膮 z du偶膮 przyjemno艣ci膮. Pomidor贸wka na bulionie warzywnym z dodatkiem mi臋kkiego awokado i makaronu ry偶owego. Pychota!聽

Sk艂adniki – Zupa pomidorowa

1. 700 gr passaty pomidorowej
2. 1l bulionu warzywnego
3. 2 z膮bki czosnku
4. 1 艂y偶ka ulubionego oleju do gotowania
5. 1 艂y偶eczka suszonego oregano
6. S贸l pieprz do smaku
7. P贸艂 艂y偶eczki br膮zowego cukru
8. Dojrza艂e awokado (opcjonalnie)
9. Ugotowany wcze艣niej makaron ry偶owy lub zwyk艂y
10. Ro艣linna 艣mietanka lub zwyk艂a krem贸wka

Przygotowanie – Zupa pomidorowa

Podsma偶am na oleju czosnek przeci艣ni臋ty przez prask臋, dodaj臋 passat臋, bulion, oregano, cukier, szczypt臋 soli i pieprzu. Gotuj臋 na wolnym ogniu 20 min. Przelewam do miseczki wy艂o偶onej makaronem i alternatywnie dodaj臋 wega艅sk膮 艣mietank臋. Ch臋tni mog膮 wkroi膰 do zupy dojrza艂e awokado.

Oce艅 przepis

Kliknij na gwiazdki, 偶eby oceni膰!

艢rednia ocena 5 / 5. 艢rednia ocena 2

Ju偶 g艂osowa艂e艣!

Zapraszam Ci臋 do polubienia mojego profilu na instagramie

instagram#foodieessentials