Słona i kremowa feta z dodatkiem słodkiego miodu, wszystko wzbogacone aromatem cytryny oraz bazylii… Czy jest potrzebna dalsza rekomendacja? Ja już jestem przekonana
Danie naprawdę banalne w przygotowaniu, jeśli jecie nabiał to wegańskie produkty możecie zamienić klasycznymi i też wyjdzie super!
Zdecydowanie najlepiej smakuje podana z aromatycznymi pieczonymi pomidorami, pękającymi w ustach oraz świeżą bagietką.
Składniki
Przygotowanie
Zaczynam od umycia i sparzenia cytryny wrzątkiem. Następnie, ścieram skórkę z jednej cytryny. Przeciskam czosnek przez praskę. Wszystkie składniki wrzucam do blendera i łączę ze sobą.
Pomidory myję, umieszczam w naczyniu żaroodpornym, solę i pieprzę do smaku a następnie oblewam łyżką oliwy oraz łyżeczkę balsamico. Mieszam dokładnie składniki, tak żeby oliwa oraz przyprawy oblepiły pomidory. Piekę w 180 C przez 30 min.
Gotowe!